Nejkomplexnější sommelierský kurz, kde ochutnáte více než 220 vzorků typických vín a destilátů z nejvýznamnějších světových oblastí včetně ČR, zažijete snoubení jídla s víny a naučíte se rozumět vínu, to vše během 6 dnů.
Kurz je akreditován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky pro profesní obor Sommelier.
…
Výuku vede Ivo Dvořák, prezident Asociace sommelierů ČR, jeden z největších odborníků v oboru s autorizací Ministerstva pro místní rozvoj ČR pro vzdělávání v oboru Sommelier.
Na kurz lze čerpat dotaci POVEZ II hradící 85% ceny kurzu.
….
CO ZÍSKÁTE?
Komplexní vzdělání v oboru Sommelier včetně prezentačních dovedností.
Úspěšný absolvent závěrečné zkoušky získá titul CERTIFIKOVANÝ SOMMELIER.
Členství v Asociaci Sommelierů ČR na aktuální kalendářní rok zdarma. V rámci členství v ASČR je člen oprávněn zdarma navštívit 10 vzdělávacích seminářů pořádaných ASČR.
Předplatné časopisu Wine & Degustation.
Skripta, učební materiály.
zvýhodněné vstupné a pozvánky na akce partnerů ASČR.
….
CO VÁS ČEKÁ?
6 dnů intenzivního, teoretického i praktického vzdělávání.
Exkurze do vinice.
Praktická degustace – přes 220 vzorků vín z nejvýznamnějších oblastí světa, degustace piva, destilátů, sýrů, čokolády.
Servis vína a netradiční způsoby otvírání láhve.
Praktický nácvik rozpoznávání chutí a vůní „na slepo“.
Praktické gastronomické snoubení pokrmů s vínem.
Naučíte se, jak popsat víno a prezentovat jej.
….
CO OCHUTNÁTE?
Degustace vína
Přes 220 vzorků typických vín z nejvýznamnějších oblastí včetně Grand Cru, Grand Cru Classé, DOCG atd.
Typické odrůdy ČR
Ušlechtilé odrůdy světa
Přírodní, autentická vína
Degustace piva
Tradiční piva, pivní speciály
Degustace destilátů
Klasické ušlechtilé destiláty
Snoubení pokrmů s vínem 6 tříchodových obědů, 3 čtyřchodové večeře
Snoubení víno & sýry, snoubení víno & čokoláda
TERMÍN:
28. 1. 2023 – 29. 3. 2023
25. 2. 2023 – 26. 2. 2023
18. 3. 2023 – 19. 3. 2023
(3 víkendy)
místo konání: Hotel Kurdějov
CENA: 34.900 Kč
PRO VÍCE INFORMACÍ KLIKNĚTE NÍŽE
Akce s podporou Vinařského fondu.