Asociace Sommelierů zajišťuje

Vzdělávací programy

pro profesionály i laickou veřejnost
Pro veřejnost a profesionály

Certifikát sommeliera

Naučte se poznávat víno

Komplexní, intenzivní 6 denní vzdělávací program, který je vhodný jak pro profesionály, kteří si chtějí prohloubit své znalosti, tak pro milovníky vína. V rámci kurzu si osvojíte sommelierské znalosti z celého světa a jeden den je věnovaný vínům a vinohradnictví Moravy a Čech včetně snoubení vín s typicky českou gastronomií. Tento kurz je jediným v rámci ČR, kde ochutnáte více než 250 vzorků vín, zažijete fine diningové večeře a obědy s párováním jídla a vína a osvojíte si prezentační dovednosti. Kurz je zakončen praktickou a teoretickou zkouškou s certifikátem. Kurz je akreditován Ministerstvem školství ČR.

IMG_3945
Pro studenty

Junior Certifikát sommeliera

Pro studenty gastro oborů

Asociace sommelierů ČR nabízí dvoudenní kurz pro studenty středních odborných škol, středních odborných učilišť a vyšších odborných škol. Kurz se koná přímo v prostorách školy a je zakončen odbornou praktickou i teoretickou zkouškou. Absolvent zkoušky obdrží certifikát.

Pro profesionály

Sommelierské soutěže

Podpora a nominace na světové soutěže sommelierů

Asociace sommelierů ČR každoročně pořádá soutěže pro studenty odborných škol a profesionály. Pro soutěžící se zaměřením na znalosti vín a vinařství z České republiky je připravena soutěž Sommelier Moravy. Znalosti z celého sommexierského světa uplatní soutěžící v Mistrovství sommelierů ČR - Bohemia Sekt Trophée. Pouze prostřednictvím Asociace Sommelierů ČR se můžete kvalifikovat na nejprestižnější světové sommelierské soutěže pořádané Mezinárodní asociací sommelierů - The Best Sommelier of the World a The Best Sommelier of Europe & Africa.

IMG 6176 - Vzdělání
Snimek obrazovky 2020 09 18 v 21.09.48 - Vzdělání

publikace
manuál sommeliera

MANUÁL SOMMELIERA 
je publikace, která je společným dílem nejlepších sommelierů v České republice. 
Autoři jsou vítězové, nebo finalisté nejvýznamnějších sommelierských soutěží, či respektovaní odborníci na dané téma.

AUTORSKÝ TÝM: Brůha Tomáš, Dvořák Ivo, Forman Matouš, Hanel Tomáš, Kadlecová Dagmar, Kollárová Klára, Koudela František, Král David, Markuzzi Jiří, Míčka Zlatko, Nazarčuk Libor, Parýzek Martin, Prokeš Kamil, Přibyl Jakub a Velič Pavol.

 

Cílem je poskytnout co nejkomplexnější, profesionální a především aktuální informace z oboru sommelierství a poskytnout manuál jako studijní materiál pro přípravu na povolání sommeliera studentům, ale i profesním sommelierům i účastníkům sommelierských soutěží.

Publikace vychází za významné podpory Vinařského fondu a našich partnerů.

 
cs_CZCZ